fredag 30 september 2011

Barnen bekantar sig med grannpojken


Det har flyttat in en ny pojke som bor bredvid förskolan som är i samma ålder som våra barn. Första gången de såg honom slutade det med att han började kasta små frukter på dem och de kastade dem tillbaka. Så när barnen visade intresse för honom så var jag ju tvungen att ha lite extra koll på dem.

 Men idag när han gick förbi så behövde våra barn hjälp eftersom ett pappersflygplan hade hamnat utanför staketet och han var snäll och tog upp det. Nu ville de bli kompisar med honom och de försökte lista ut vilket språk han talar. När inte Svenska funkade gick de raskt över till engelska för de har lärt sig att kan man inte Svenska så brukar man kunna engelska. Problemet är att våra barn bara kan några ord och han kunde ännu mindre. Men de var övertygade om att det var engelska han talade. För som en pojke förklarade för mig: Vi sa no och han sa yes! 

Men pojken talar ett helt annat språk och vi har flera barn som kan just det språket, men nu råkade ingen av dem vara med i det här gänget just då. Vi får se hur den här bekantskapen utlöper sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar