tisdag 28 juni 2011

När Allah beordrade Ibrahim att offra sin son


En natt drömde Profeten ibrahim (as) att Allah talade till honom. I drömmen beordrade Allah att han skulle offra sin son. Profeten Ibrahim (as) visste inte vad han skulle göra. Till sist berättade han för sin son Ismail vad Allah hade beordrat honom att göra. Fast Ismail (as) bara var en pojke så hade han en stark tro på Allah och han sa till sin far: Oroa dig inte. Gör det Allah har beordrat dig och inshallah så ska du finna mig en av de starka.
De gick iväg till offerplatsen. Men shaitan försökte få dem att ändra sig. De stenade honom 3 gånger med 7 stenar vardera tills han försvann. Väl framme på offerplatsen lade Ibrahim (as) ned sin son och band för sina egna ögon för att han skulle slippa se. 

Men innan han hade hunnit säga Bismillah stoppade Allah honom och sa att han redan hade bevisat sin tro på Allah genom sin handling. Istället skickade Allah en fårbagge till Ibrahim som han slaktade.

Det är denna händelse som vi muslimer firar när vi firar Eid al Adha efter hajj, den så kallade offerhelgen, när alla familjer som har råd slaktar ett gör det och ger en del av sitt kött till de fattiga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar